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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  17/11/2015
Autor :  Gil, A. ; Addis, P.
Título :  Elementos que diferencian a nuestras carnes rojas
Fecha de publicación :  1996
Fuente / Imprenta :  ln: Seminario sobre la importancia de la Integración en la Cadena Cárnica, 1 : 1996 dic 3 [Actas]. Montevideo (Uruguay): Plan Agropecuario, 1996.
Páginas :  p77-84
Idioma :  Español
Thesagro :  ACIDOS GRASOS; CALIDAD; CARNE; CARNE DE RES; COLESTEROL; DIETA; PRODUCCION DE CARNE; URUGUAY; VALOR NUTRITIVO.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB4144 - 1ADDPL - PP338.176 213 SEMi7
LB5527 - 1ADDPL - PP7
LB5752 - 1ADDPL - PP338.176 213 SEMi7
LB9995 - 1ADDPL - PP338.176 213 SEMi7
LB11661 - 1ADDPL - PP637.1 SEMi7
LE45253 - 1ADDPL - PP"LE-338.1/SMmuy; L10949
LE45253 - 2ADDPL - PP"LE-338.1/SMmuy; LLE 11111
LE45253 - 3ADDPL - PP"LE-338.1/SMmuy; LLE 11112
LE46968 - 1ADDPL - PP338.176 213 SEMiLE10949LE 11
TBO24708 - 1ADDPL - PP338.176 213 SEMiLE71 3772
TT32717 - 1ADDPL - PP338.176 213 SEMi776

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Treinta y Tres. Por información adicional contacte bibliott@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  30/12/2022
Actualizado :  03/01/2023
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  FEDRIGO, J. K.; SANTA CRUZ, R.; DA SILVA, C.; BÁEZ, F.; VIÑOLES, C.
Afiliación :  JEAN K. FEDRIGO, Polo de Desarrollo Universitario (PDU) Agroforestal, Casa de la Universidad de Cerro Largo, Universidad de la República (Udelar), Bañados de Medina, Cerro Largo, Uruguay; RODRIGO SANTA CRUZ, Polo de Desarrollo Universitario (PDU) Agroforestal, Casa de la Universidad de Cerro Largo, Universidad de la República (Udelar), Bañados de Medina, Cerro Largo, Uruguay; CARLOS DA SILVA, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República (UdelaR), Montevideo, Uruguay.; FRANCISCO BÁEZ, PDU Instituto Superior de la Carne, Centro Universitario de Tacuarembó, Udelar, Tacuarembo, Uruguay.; CAROLINA VIÑOLES GIL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Polo de Desarrollo Universitario (PDU) Agroforestal, Casa de la Universidad de Cerro Largo, Universidad de la República (Udelar), Bañados de Medina, Cerro Largo, Uruguay. INIA (Instituto Na.
Título :  Effect of creep feeding with rice bran and temporary weaning on cow-calf performance.
Fecha de publicación :  2022
Fuente / Imprenta :  Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, (Berl), 2022, Dec 16. Online ahead of print. doi: https://doi.org/10.1111/jpn.13794
ISSN :  1439-0396
DOI :  10.1111/jpn.13794
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: First published: 16 December 2022.
Contenido :  This study was conducted to investigate if calves supplemented with rice bran in a creep feeding (CF) system associated with temporary weaning (TW) affects the performance of the cow-calf pair grazing natural grasslands during summer. Two experiments were performed using 275 cow-calf pairs of British breeds and their crosses of different parities (primiparous [n = 188] in Experiment 1 and multiparous [n = 87] in Experiment 2). In both experiments, the factors evaluated were: (1) supplementation of calves with rice bran using CF: yes (+CF) or no (-CF); (2) TW for 14 days using nose plates: yes (+TW) or no (?TW). Four experimental groups were formed in both experiments: -CF - TW, -CF + TW, +CF -TW and +CF + TW. TW decreased the average daily weight gain and live weight of calves independently of the age of their mothers. The use of CF decreased both of these parameters in calves born to primiparous cows, and there was no response in the case of calves born to multiparous cows. A greater proportion of primiparous cows that received +CF conceived in the first 21 days of mating (+CF -TW= 63.5% and +CF +TW= 50%) than the other groups. The final pregnancy rate was similar among groups in both experiments. In conclusion, TW decreased the average daily weight gain and weaning weight of calves. Supplementation of calves born to primiparous cows with rice bran decreased their daily weight gain during the period of TW and their weaning weight, but their dams were conceived earlier. © 2... Presentar Todo
Palabras claves :  BEEF CATTLE; CALF WEANING WEIGH; HERBAGE ALLOWANCE.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT104220 - 1PXIAP - DDPP/JAPAN-2022
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